2009. július 14., kedd

corso bistro

a diplomáért ajándék jár. mary-t is megillette tehát a meglepetés. mivel őt akár az édesszájúak királynőjének is nevezhetnénk, kitaláltam, hogy elviszem a corso-ba desszertezni. aztán nem teljesen így lett, de ne szaladjunk ennyire előre. először is: mi az a corso?
régi nevén susogó. így lehet, hogy (mindenekelőtt) a pécsieknek többet mond a név. egy fiatal, ambiciózus, az újításoktól sem félő házaspár vezeti az éttermet, amely viszonylag rövid idő alatt a magyarországi élvonalba verekedte magát annak ellenére, hogy a hazai viszonyok nem kedveznek a csúcsgasztronómia irányába történő elmozdulásnak.
az étterem chef-je molnár gábor, aki fiatal kora ellenére már elnyerte az étterem és borkalauz értékelése szerint a magyar gasztronómia reménysége címet. ezt az elismerést olyan harminc év alatti konyhafőnök kaphatja meg, akinek a konyhája bekerült a kalauz legjobb 20-as listájába. felettébb büszkék lehetünk rá, hiszen nem csak a legjobb 20-ban van benne, hanem a corso országos szinten a 4. helyezést érte el!!!
a volt susogó étterem 2008 nyarától költözött a belvárosba, a színház térre, és enoteca corso néven működik tovább, emellett egy bistro része is van kerthelyiséggel. mi az utóbbit céloztuk meg, mivel vasárnap az enoteca zárva tart.
mivel nem vagyok szakavatott szakácstanonc, (sőt még egyelőre) kísérletezgető konyhatündér sem, hanem "csak" a corso konyhájának két szorgos és lelkes munkatársával való ismeretség miatt került a látóterembe a szakácsmesterség, ezért nem is merülnék bele a részletekig menő elemezgetésbe, ízkompozíciókba és abba, hogy milyen hozzávalókat véltem felfedezni az adagomban, úgysem értek hozzá. ez inkább egy ajánló szeretne lenni: ne gondoljátok azt, hogy azért mert belvárosról, és színház térről, elegáns miliőről és udvarias kiszolgálásról, valamint nem tucatételekről és nem lóadagokról van szó, már puccparádé az egész étterem, és egy átlagos fizetésű dolgozó ember, vagy egy egyetemista nem engedheti meg magának néha azt, hogy igényes környezetben igényes ételeket fogyasszon. mi teljesen meg voltunk elégedve, és csak azt sajnáltuk, hogy balga módon csak most látogattunk el először erre a helyre. de az már biztos, hogy megyünk a héten is, bepótolandó a mulasztást! :D
szóval úgy indult, hogy csak egy desszertet fogunk enni, de egy egésznapos csokifaló túra és a bistro étlapon szereplő, egyáltalán nem elrettentő árak láttán úgy gondoltuk, hogy egy laza tésztaféle is belefér vacsora címszó alatt. így hát mary paradicsomos bazsalikomos spagettit evett, én pedig ricottával töltött raviolit tejszínes zöldségekkel. a végén pedig csoki mousse volt a desszert. isteni finom volt minden, nem győzöm hangsúlyozni, ha csak tehetitek, térjetek be egy ebédre, és ne féljetek az új dolgoktól, megéri kipróbálni!!!
a képek hagynak némi kívánnivalót maguk után, bocsi :D

7621 - Pécs, Király u. 14. Tel.: +36-72-525-198, +36-30-630-1206, Fax: +36-72-525-199

www.susogo.hu

Nyitva tartás:

enoteca CORSO

- hétfő-péntek: 12-14.30 és 18.30-22.30

- szombat: 18.30-22.30

- vasárnap: zárva

bistro CORSO

- hétfő-vasárnap: 8-24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése