2009. szeptember 23., szerda

maszk-technika

Az Üres Tér Társulat és a Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítvány képzést szervez Pécsett, melynek keretein belül az érdeklődők négy napos intenzív műhelymunka (napi 2x4 óra) során ismerkedhetnek meg a maszkhasználat színpadi technikájával.
Maszk-technika
A színház maszkkal és mozgásban levő testtel való értelmezése. Olyan színpadi technikák megismerése, melyet aztán a színész használhat az alkotásban (jelenlét, a játék motorja, a cselekvés, szereplő, tér és a partnerrel való munka rugóját képző test).
Fransoise Simon
A színész és színházpedagógus a Brüsszeli Színművészeti Egyetemen végzett. Jacques Lecoq, Grotowski és Flaszen műhelyeiben ismerkedett meg azok képzési módszereivel, járt japán és román színházi kurzusokra. Leginkább a kreativitásra épülő irányzatok híve.Brüsszelben 1985-ben alapítja első társulatát, amelyben színészként és oktatóként is tevékenykedik. 1995-ben Montrealban telepszik le: az UQAM egyetemen kutat, s ad játék-órákat. Párizsba hazatérve tudományos munkát végez, publikálja eredményeit, folytatja színészi és színházvezetői munkáját. Azóta társulatot vezet, workshopokat tart – Pécsett immár hatodjára.
Tréner: Fransoise Simon
Ideje: 2009. október 23-26.
Helyszín: Pécs, Verseny u. 19.
A képzés nyelve: francia és angol (de ha nem beszéled ezek a nyelveket, akkor sem kell aggódnod, a többiek segítenek).
A képzés díja: 20. 000 Ft/fő
Jelentkezés: Tasnádi Zsófia, Üres Tér Társulat
06-30/830-98-40
A képzésen résztvevő csoport létszáma korlátozott (max. 20 fő), az elbírálás jelentkezési sorrendben történik!
egyéb programok itt: www.urester.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése