2009. november 6., péntek

mire számíts, ha óper-nek állsz

- tuti, hogy mindenért téged vesznek elő. ha valami eltűnik, rajtad keresik. akkor is, ha azt sem érted, miről beszélnek, mert életedben nem hallottál még a keresett tárgyról magyarul sem, nemhogy németül, vagy soha nem is láttad, hogy létezik olyan a házban. ha valami elromlik, első körben biztos, hogy rád terelődik a gyanú, hogy elrontottad. én például ma világuralomra törtem, és az internet is miattam volt lassú. ezt csináljátok utánam!
- mindennél jobban fogod értékelni a szabadidőt, legyen az csak néhány perc, vagy adjaisten, egy egész hétvége. olyankor madarat lehet veled fogatni, ha éppen nem alszol tizenkét órákat minden megerőltetés nélkül, zárt ajtók mögött (kivédendő az előszeretettel benyitogató emberpalánták próbálkozásait), és megállás nélkül vigyorogsz, pedig tényleg nem szívtál.
- nagyon sokszor fogsz arra vágyni, hogy csak egy rekesz sör legyen a társaságod, és addig igyál, amíg már saját magaddal versenyzel, hogy ki bír többet, gyorsabban, ájulásig magába dönteni.
- kénytelen leszel hozzászokni, hogy néha téged is gyerekként kezelnek, bár a pótanyád mindössze fél évvel idősebb nálad. pl. véletlenül elfelejtenek boros poharat tenni neked a vacsihoz, ami igazán megalázó, mikor vendégek is vannak, és utólag közlik be, hogy "ihatsz ám, ha akarsz". ööööööö, oké, majd holnap, nem itthon, és nem kegyelemből.
- nagyon fogod várni, hogyha már muszáj gyerekek közt lenned, akkor se kelljen mindig utánanyúlni, rászólni, megvédeni, odafigyelni, elkapni, megmenteni, vigasztalni, fegyelmezni, etetni-itatni, pelenkázni... fektetett nyolcas. ha már muszáj köztük lenni, és nagy tételben vannak jelen, egyszerűen csak szemlélődhess és ha valami történik, ne téged vegyenek elő. hadd legyen végre csak két kezed, csak két füled, csak két szemed, és egy nyugodt lelked, amikor nem te vagy a felelős.
- ennek folyománya: amikor levelet írsz a mikulásnak/jézuskának/nyúlnak, vagy egyéb szimpatikus alaknak, tuti, hogy a "kisgyerek" sehol nem fog előfordulni a listában. a legalabb alpontban sem. egy jó darabig. ;)

2 megjegyzés: