2009. november 21., szombat

sűrű

három hétvége programját intéztük ma el bujin-nal a városban, úgyhogy kissé elfáradtunk.
az első nem volt nagy szám, europark bevásárlóközpont: mikulás, karácsonyi, szülinapi ajándékok vásárlása fogadott gyermekeinknek. nekem kicsit nehezebb dolgom volt a három hónapos bébit tekintve, na de egy szép dobozos, szerencsehozó, faragott elefántot talán idősebb korában is tud majd értékelni, úgyhogy amellett döntöttem.
mivel kínai éttermet nem találtunk, de már régóta viszketett a tenyerünk a pálcikák után, bementünk a belvárosba, és a yuen-ben ettünk egy "befizetsz-kis-pénzt-és-abból-csipegetsz-amiből-akarsz" ebédet. jelentem, már a rizst is egész ügyesen eszem pálcikával.
és a harmadik program mi is lehetett így karácsony közeledtével, mint a salzburgi christkindlmarkt, azaz a karácsonyi kirakodóvásár. anyám figyelmeztetett, hogy minden nagyon drága lesz, ne tervezzek nagy bevásárlást, csak a nassolnivalók és a forralt bor éri meg. ez így is volt. körömnyi karácsonyfadíszekért kértek el szemrebbenés nélkül két eurót, csak lestem. alkoholfogyasztás nagy tételben sajnos ki volt zárva, mivel én ma este még dolgoztam, bujin pedig kocsival hozott haza a faluközpontból, szóval maradt az édesség. kandírozott alma. nyammm. olcsó volt, csöpögött, ragadtunk, és ketten nem bírtunk egyet megenni, úgyhogy jól szolgált az abrak. legközelebb este megyünk és fényképezőt is viszek, aztán kaptok a hangulatból is bőven képek formájában, addig meg legyen elég ennyi. holnap még nemtom mi lesz, bujin beoltatta magát malackainfluenza ellen... és ma nem volt túl jól. hmm, mellékhatások? remélem, nem. szóval kiderül, hogy mennyire és mibe keveredik bele holnapig, aztán lehet, hogy bolhapiacozunk. vagy délig alszom, aztán estig vasalok, jeeeeeeee.
ohhh, majd elfelejtettem, tervben volt, hogy kámerondiázzal és tomkrúzzal megiszunk egy kávét valahol, de aztán annyira sűrű lett a nap, hogy ezt kihagytuk. de a fél város még mindig le van zárva a “knight and day” film forgatási munkálatai miatt.

2 megjegyzés:

  1. mi mást is kérdezhetnék:-): hogy készül a kandírozott alma?

    VálaszTörlés
  2. ehhh, én meg vissza is kérdezhetnék, hogy honnan tudjam? :D
    nemtom, amúgy nem volt nagy eresztés, inkább mondanám rá, hogy becsapós alma-nyalóka. olyan ízélményre számítottam kívülről, mint amilyen a kakasos búcsús nyalókának van, beülről meg jó savanyú alma passzolt volna hozzá. ehhez képest az alma édes volt, a bevonat meg mondjuk egy negyedédes kakassal ért fel. szóval otthon búcsúba kell mennem, de legalább pécsi vásárba, hogy ezt gyorsan elfelejtsem, és helyreálljon a rend :D

    VálaszTörlés