2010. január 6., szerda

helyfoglalás

ma délután megérkeztem az új családhoz.
fotódokumentáció még nem volt, mert csak berendezkedtem, meg a kisebbik leányzó egyből kapott az alkalmon, hogy van egy új játszótársa, és "nem hagyott békén". nem volt terhemre, úgyhogy ismerkedtünk kicsit. nagyon menő tetoválójátéka van, úgyhogy összevissza vagyok varrva mindenféle színes alakzatokkal a nonfiguratívtól kezdve a pillangón át a virágocskáig.
a család iszonyat laza. ez kell nekem. legalábbis remélem :)
velük lakom egy szinten, ez pozitívum. ha kellek, hirtelen ott tudok teremni bárhol. felül lakik a nagyi, jóarc, fiatalos, és a kisebbik lánykát nála kell keresni, ha esetleg nem találnám sehol a mi szintünkön, mert észrevétlenül szökdös fel hozzá, azt mondták. két nagy kutya is van a lakásban, jófejek, ma összenyaltak-szőröztek, amennyire engedtem, nincs is ezzel gond. pókok is vannak, meg sáskaszerű valamik, majd a latin nevük alapján lenyomozom, hogy mik is ezek pontosan, németül sem értettem :)
a munka oroszlánrésze az lesz számomra a napi egy porszívózásban (kutyaszőr miatt) kimerülő házimunka mellett, hogy a nagyot vigyem oviba, délelőtt szórakoztassam a kicsit, ebédre jön anyu, délután vagy szabad, vagy együtt csinálunk valamit, meleg étel és családi összeröffenés vacsorakor van, és ennyi. bébiszittelni nem kell, illetve csak elvétve (anyu elmondása szerint kéthavonta egyszer van idejük elmenni valahova), mert esténként valaki mindig van itthon. és ha egy ember már itt van, akkor nem kellek, igazából "csak" azért van rám szükség, hogyha a két szülő egyszerre dolgozik, ne legyenek már egyedül a gyerekek... logikus. nem könnyű persze ez sem, hiszen reggelenként majd két gyerekkel kell megküzdenem, de hát kellenek a kihívások. viszont esténként nagyon korán nyugovóra tér mindenki, mert anyu reggel háromkor kel és négyre megy dolgozni, szóval van időm kipihenni magam.
holnap és holnapután apu még itthon van, ő megmutogat mindent, aztán hétfőtől élesben megy a móka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése