2010. február 22., hétfő

elsö lätogatóm :)

penteken vegleges format öltött a kis palyazati mappam, lehet, hogy ide is feltöltöm majd, meglatom. a lenyeg, hogy en mindig azt hiszem, hogy amit elvegzek, az a legkiralyabb a vilagon, es nem annyira vagyok csapatjatekos, inkabb a maganyos alkoto-fajta, de mindig ra kell jönnöm, hogy több eszböl több ötlet csordogal, ugyhogy vegül jo sokat alakult a mappa kinezete, mivel összedugtuk paran a fejünket. mondhatom: a vegeredmennyel meg vagyok elegedve.
a hetvegen latogatom is volt mary szemelyeben, aki epsegben erkezett, tulelte az itteni "mostoha" körülmenyeket, es tegnap egyben hazaert.
penteken salzburgban neztünk szet, elvittük a "kultikus" helyekre, ahova tenyleg erdemes elmenni: a kis olaszban ettünk, ahol olyan sz*ar a vörösbor, mint amilyen finom a teszta es jo a hangulat, jot dumcsiztunk a fridrich barban, ahol rajöttünk, hogy jobb, ha nem allitgatjuk az agyunkat nemetröl magyarra, es forditva, hanem akkor is nemetül beszelgetünk, ha csak kettesben vagyunk, megcsodaltuk a varost felülröl esti fenyaradatban, aztan nyugovora tertünk. szombaton, amig mary azon munkalkodott, hogy a felveteliztetö manust lenyügözze, mi nyugisan megreggeliztünk, majd mint akik jol vegeztek dolgukat, hazajöttünk kufsteinbe. belakmaroztunk a christian-fele becsi szeletböl, nyammmm, aztan kis seta a varosban, ugyhogy vegre kufsteinröl is van par kepem. untatni nem akarok senkit, de a var, (itt raboskodott többek között kazinczy ferenc, teleki blanka, wesselényi miklós es rózsa sándor is) az inn folyo, meg a pendling nevezetü hegy (erre latunk ki a konyhaablakbol, ezerötszazakarhany meter magas) megiscsak ide kivankozik, ha mar negy hete itt tengetem napjaimat:

ellatogattunk egy kufsteini fogadoba is, de azt christian nem talalta eleg eredetinek, ugyhogy atugrottunk a bajorokhoz egy boisei sörre, ahol tenyleg egy igazi, tradicionalis bajor fogadoban talaltuk magunkat: nem giccses, nem turistaämito, csak siman kockas teritös, gyertyafenyes, nepviseletes, söt, eppen tul sok sört fogyasztott, jokedelyü, öreg, zenesz bacsikkal teli. a sörre visszaterve: a boisei specialisan csak oberaudorfban kaphato (http://www.brauerei-bals.de), ott is keszitik, mindenfele tartositoszer nelkül, ugyhogy csak annyit allitanak elö, ami biztosan elfogy, hosszutavon tarolni ugyanis nem lehet. barna, szüretlen buzasör amugy, de javits ki, mary, ha valamit rosszul ertettem :) ittunk mar valami hasonlot meg anno a varkertben pecsett, mikor karesz csapolta a szaxofonos pultnal, ugyhogy ismerös izvilag volt, de igy, hangulatosan egy igazi bajor fogadoban kortyolgatva megis csak stilusosabb.
es vegül a vasarnapi, napsüteses kirandulasrol egy kep (körbekocsikaztuk a zahmer kaiser-t), bizonyitando, hogy mary mennyire örült, hogy mar elhuzhat erröl az "ocsmany" helyröl, hihi :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése