2010. augusztus 24., kedd

itália retró

szombaton, pihenve a penteki ceges buli faradalmait, megebedeltünk, majd elszaladtam a kocsihoz valamiert, es mire visszaertem, mi fogadott? az ismerös par es christian pakoltak a kis motyojukat, es nem tanacsoltak, hogy leüljek, mert nem erdemes, ugyanis megyünk olaszorszagba! ohhh. hat igy jar, aki elmegy a haverokkal egy laza szombati ebedre.
szoval egy oran belül mar uton is voltunk. tudni kell, hogy en max ket napra vittem valtas ruhat, es ez a masodik nap volt, de bikini, meg fogkefe mindig van nalam, ugyhogy el is indultunk. az ut folyaman az összes letezö telefonos segitseget igenybe veve probaltunk szallast talalni. augusztus vegen? nana, hogy sikertelenül. vegül nem jesoloba mentünk, mert ott tenyleg minden szoba foglalt volt, hanem caorleba, mert ott volt ismerös idegenforgalmista, aki szerzett nekünk iszonyat retro szobat, iszonyat tengerparti kilatassal. amugy a ket nap vegig arrol szolt, hogy le voltam döbbenve, mennyire nem fejlesztettek azon a környeken (szerintem) 40 eve semmit. ha anyukamekat elküldenem oda potnaszutra, szerintem siman 20 evesnek ereznek magukat. hetvenes evek sztajl butorok es epiteszeti stilus mindenhol, de dugig tele minden hotel. sokkot igazabol ketszer kaptam. elöször, amikor meglattam a strandot: negyünkre jutott kb negy negyzetmeter, negyven fok, meg egy napernyö, amit fogni kellett, hogy arnyekot adjon, különben elfujta a szel :) masodszor meg akkor, amikor vasarnap este a komppal at akartunk hajozni a belvarosba (mindenütt csatornak vannak, ugyhogy kocsival annyira nem egyszerü a közlekedes, inkabb hajoval eri meg), beszalltunk a kompba (a paksi duna-kompnak körülbelül a tizede, ami a meretet illeti), majd amikor vartuk, hogy kihajozunk, es megyünk egy kört, vagy legalabb egy felet, hat mar ki is kötöttünk. a csatorna masik oldalan. körülbelül 12 meter tavolsagra a beszallasi ponttol :D basszus, annyira röhögtünk, hogy azt el nem tudjatok kepzelni, föleg, amikor egyikünk benyögte, hogy ilyen jetlag mellett nem biztos, hogy sokaig birja az esti kiruccanast :) muhhahhaaaa :D
mindenesetre biztos, hogy vannak kevesbe heringfiling strandok, meg olyan hotelek, ahol meleg viz is van, meg agynemüt is adnak, esetleg meg parnat is, de ha idöutazaskent fogjuk fel, akkor mindenkeppen megerte. a bor finom volt, a szel meleg, a pizza es a lasagne paratlan, a szunyogok gyilkosok, velence meg sajnos messze (kettönknek nem, csak a masik parnak, es mivel az ö autojukkal mentünk, sok beleszolasunk nem volt a programba), ugyhogy oda nem jutottunk el, de mivel eddig vagy hanyingerem volt, amikor olaszba mentünk, vagy tiszta ruha hianyaban volt enyhen alulkomfortalt a törtenet, talan erdemes majd meg egy latogatast megejteni a tesztazabalokhoz "harom a magyar igazsag" alapon.
kilatas a szallobol
äjhéjtkitty
építészeti stíluskalauz 1.
építészeti stíluskalauz 2.
kompos bácsi
strand
heringfíling
nedű
pinogridzsóó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése