2011. szeptember 16., péntek

fotókurzus

nos.
a kurzus nagyon jo es hasznos volt...
elsö mondat a tanaroktol: felejtsük el az automatikus beallitasokat. igy telt tehat a hetvege: gombok nyomogatasa, csavarok tekergetese, allvanyra szereles, allvanyrol leszereles, beallitas, precizitas, hisztogramok elemzese.
a hisztogram egy kis grafikon, amit ha megtanul az ember leolvasni a gep kijelzöjeröl, akkor lathatja, hogy ez most technikailag egy jo kep, vagy sem. termeszetesen ezt 3 nap alatt nem lehet megtanulni, viszont a legfontosabbat igen: tul-, vagy alulexponalt-e a kep, tul vilagos vagy sötet-e, es ha ez klappol, akkor mar egy közel tökeletes kepröl beszelhetünk, persze ehhez a szineknek, az elessegnek es egyebeknek is passzolni kell, de ha a hisztogramra odafigyelünk, nagy gond nem lehet.
a fotosok azt mondjak:
egy szep nap egy tökeletes hisztogrammal indul :D
tehat mi is hisztogram-függök lettünk, meg sem neztük nagyban a kesz fotokat, egyböl a hisztogramra koncentraltunk.
ez egy villamgyorsan fertözö betegseg, az 100.
az alabbi kepek grafikonjaiba nem lehet belekötni, mindegyik oke, mindegyik izzadva keszült, nagy koncentracioval, a cel most mar az, hogy lazan erjem ezt a hatast, es ne kelljen percekig gondolkodni, hogy most akkor az idöt vagy az elesseget vagy rekesz zartsagat, esetleg mas egyebet kellene atallitanom, hogy klappoljon a dolog.
a masik fontos dolog, hogy most egy csomo mindenre van szüksegem, amiröl eddig enm is nagyon hallottam, meg hülyesegnek tartottam, most viszont persze mär nem lehet nelküle elni, ilyen-olyan objektivek, allvany, meg egy csomo minden, amit magyarul nem is tudok, hogy mit jelent, meg persze van 5 feleves suli is...
ajjajjajjajjjaaaajjjjj :D
a fékezö elefánt
a labda, ami már ott sincs
a tökéletes csendélet
száguldóélestanár-elmosottháttér
szellemfejek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése