2012. január 5., csütörtök

a magyar konyha egzotikuma


tegnap neztünk egy müsort a tv-ben, nem tudom mar, hogy melyik adon, es mi volt a cime, de a lenyeg, hogy egy ferfi utazgatott a vilagban, es egzotikus tajakon probalt ki helyi jellegzetessegeket, amik nem eppen az inycsiklandozo kategoriaba tartoztak, pl.: kínai száznapos tojás, büdös bálnasült, kutyahús, meg ilyesmik.
és akkor valami ázsiai piacon következett a meglepö fordulat: tyukhusleves, amibe beleföztek a tyuk labait is. (teny, hogy elszürkült, elrohadt kapirgalo testresznek nezett ki, mintha egy adag sz*rbol szedtek volna epp ki, ezt alairom.)
en meg neztem, hogy ez hol egzotikus...
meggondolatlanul ezt ki is mondtam.
christian meg nezett.
gyanusan.
ki merte mondani, hogy ez undorito.
en meg mondtam, hogy ez a vasarnapi ebed nalunk... altalaban...
aztan azt is mondtam, hogy finom.
igen, mereszeltem...
ö meg csak tovabb nezett.
(vegäknak a következö sortol egyaltalan nem ajanlom a tovabbolvasast!!!)
mondtam, hogy gyerekkent elegge csiptem, mikor leszopogathattam a kis ujjacskakat...
kis betükkel kiirodott a homlokara a kerdes, hogy magyarorszag valoban europai, civilizalt orszag?
erre nem valaszoltam, de probaltam tisztazni, hogy ami az en tanyeromra kerül, az nem egy darab sz*rnak nez ki...
szerintem mar mindegy volt.
gondolom, mig ezt el nem felejti, csókmegvonas van...
azt még nem meséltem neki, hogy a disznovagaskor a nyers bört is meg szoktuk ragni...


6 megjegyzés:

  1. zúzapörkölt, kakasherepörkölt, velőspirítós, vesevelő, szalontüdő, pacal, borjúmirigy-pörkölt, rántott tehéntőgy, satöbbi-satöbbi

    Azt hiszem, nem véletlenül nem fordítják Krúdyt :)))

    VálaszTörlés
  2. Hm. Apám a csirke fejéből mindig nekünk adta az "eszét"... brrr... nem tudom, hogy tudtam megenni, de imádtuk.

    VálaszTörlés
  3. M: hmmm, egyem a zúzádat :D

    KAnya: ezzel anyu is probalkozott anno, de en okosabb mar nem akartam lenni, inkabb a repat ettem ki a levesböl, hogy tudjak fütyülni :D

    közben eszembe jutott, hogy a sült vért meg nem is emlitettem christiannak, azt hiszem, az kilöné a biztositekot :D

    VálaszTörlés
  4. Mi is harcoltunk az "eszéért"! Sokat ettem, meg is lett a következménye :))))

    A hagymás vért én is akartam írni, de a vér szinte mindenhol megtalálható valamilyen étel formájában.

    Azt viszont nem tudom, hogy a libanyelv különböző módokon elkészítve (füstölt-főtt, sült, pörkölt) mennyire hungarikum...

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem volna ch arcát, ahogy ledöbben... :D Szerintem majd ne vasárnapi ebédre hívd meg, ha egyszer sor kerül rá...

    Az agyát én is ettem, hát...ez lett belőle(m) ;)

    VálaszTörlés
  6. M.: nem tudom, én eddig még csak marhanyelvet ettem, de az nem hatott meg... amúgy meg szinte minden hungarikum a világon, itt az agyára megyek mindenkinek a "ez magyar találmány ám..." kezdetü beszolasaimmal :D

    Mary: hihihi :D
    meghivom szombatra rantott husra, koviubira, meg krumplipürere, amit mellesleg lefotoztam, mikor karacsonykor otthon voltam, es csak lesett: "hmmm..., ti tenyleg igy eszitek a rantott hust, nem csak hülyeskedtel" :D

    VálaszTörlés