150 gr kerek szemű rizs (rizottórizs: pl. carnaroli, arborio)
7,5 dl tej
2 dl tejszín
2 rúd vanília
100 gr porcukor
csipetnyi só
A tejet lábosba öntjük, a vaníliarúdból belekaparjuk a velőt, magát a rudat is hozzáadjuk. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, és a sót. Lángelosztón nagyon kis lángon készítjük, míg a rizs a tejet magába szívja.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukor felét, lefedve hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük a maradék cukorral. Mikor a rizs szobamérsékletre hűlt, óvatosan belekeverjük a habot. Hűtőszekrénybe tesszük. A készítés napján tálaljuk – hűtve.
Jól illik hozzá bármilyen friss gyümölcssaláta, kompót, karamellamártás.
Vigyázat, nagyon édes :)
A recept INNEN származik.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukor felét, lefedve hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük a maradék cukorral. Mikor a rizs szobamérsékletre hűlt, óvatosan belekeverjük a habot. Hűtőszekrénybe tesszük. A készítés napján tálaljuk – hűtve.
Jól illik hozzá bármilyen friss gyümölcssaláta, kompót, karamellamártás.
Vigyázat, nagyon édes :)
A recept INNEN származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése