2011. június 1., szerda

május

- munka:
heti hat napot dolgoztam (egy kivetellel), räjöttem, hogy a "forgoszel fönökhöz" nincs türelmem, de arra is, hogyha ignoralom a viselkedeset, akkor vegül siman elerem azt, amit en akarok, es befejezi a mindenhol käoszt teremtö tevekenyseget. de nehez vele tenyleg, meg az a jo, hogy naponta max egy orat van az üzletben. a vevökkel semmi bajom, lassan kiismerem magam a törzsvendegek tengereben es memorizalom a neveket. az arcokkal mär joban vagyok, de nevet kapcsolni hozza... ebben sosem volt brillians tehetseg :)
- ebedszünet:
altalaban szerettem volna leülni es elaludni, de aztan mindig az lett belöle, hogy moso- es mosogatogepbe pakoltam ki és be, vasaltam, porszivoztam, suvickoltam. nem birom elviselni, ha kupi van, ez egy "rossz" tulajdonsagom :)
- este:
christian eleg sokat fözött ebben a honapban, ugyhogy a vacsi utan jollakottan nagyon nehezemre esett ebren tartanom magam. ha ö meg ki szeretett volna mozdulni, altalaban az volt, h en nem tartottam vele. ebbe olyanyirra belejöttünk, hogy ö szinte minden este elment valahova, en meg eläjultam a faradsagtol, amikor ejjel hazajött, azt nem hallottam, amikor en reggel koran elmentem meloba, ö vagy a zuhany alatt ebredezett, vagy a masik oldalara fordult. az ebedszünetemben pedig altalaban melozott vagy golfozott...
- egeszseg:
10 napig nem ettünk hust, ki szerettük volna probalni, hogy milyen is nelküle, igy christian vega kajakat fözött. nagyon elveztük, erdekes modon annak ellenere, hogy tesztat ettünk, rizst meg gombocot (persze nem mindennap, de feltünöen többet mint az atlagos hus-zöldsegköret napokon), fogytunk. mondjuk nalam a rohangalas is biztos rasigetett, azt nem tagadom. a fözesben kicsit magam is megmutathattam, hogy mire vagyok kepes, amikor eppen egy vendegfogadas es 7 före szant vacsora keszitese közben christian sikeresen levagta a fel ujjat, hussal-körömmel együtt... ilyen allapotban annyira nem szerencses mondjuk rantott hust panirozni, ugyhogy räm värt a feladat, meg minden vagdosas es tälaläs, stb. ami nem gond, ha mondjuk ket före csinalja az ember, es egyedül föz, de amikor hetre es a pasija ott äll felette es dirigal, eztigycsinaldaztneugyideteddodateddmegcsinaltadmarezthovatettedamazt... na akkor kemenyen kell szoritani a fogakat, hogy ne kolintsak valakit fejbe egy eltevedö peklapattal :D
- vendegek:
hetvegente mindig vendegeskedett valaki nälunk: varandos anyuka es baratja, akik most vasarnapja varjak a bebit, es mellesleg christiant kertek fel keresztapanak, gloria, egyeb kufsteini haverok, illetve mult hetvegen nori baratosnöm pecsröl :) nem bäntam, hogy hetvegente sem sikerült pihenni, talan jobb is, hogy nem jöttem ki a pörgös ritmusbol, igy szinte egy huzattal sikerült vegigcsinalni a honapot.
- blogok es kulter:
amint läthatjatok, ezt a blogot teljesen hatterbe szoritottam, a magyar fözöset meg inkabb, egyedül a kochstudiora szantam idöt (mivel pl. a vega het miatt rengeteg uj receptünk született), meg a kulter.hu-ra. utobbira sajnos nem annyit, amennyit szerettem volna, igy meg mindig nem ertem utol magamat, de ami kesik az nem siet :)
- sport:
uj sportagban probaltam ki magam. mar regota tervezgettük, hogy elmegyünk falat maszni, csak vagy idöhiany, vagy idöjarasi viszontagsagok häträltattak bennünket, illetve härom hetre el kellett bucsuznunk a profi falmaszo ismeröstöl, ugynis a baratnöjevel görögorszagban hoditgattak a falakat. de amint visszajöttek, nem volt menekves: itthon allt a vasalatlan es a porcicak a sarokban, tehetetlenül alltam es dilemmaztam, mi legyen, vegül megis christiannal tartottam, es kiprobaltuk magunkat. sajnos fotok nem keszültek, de legközelebb nem felejtek el gepet vinni es megörökitem az akciot. nagyon-nagyon elveztem. annyit erdemes tudni, hogy a repülestöl herotom van, es ha egy hidon kell atsetalnom, mindig az jar a fejemben, mi van, ha egy örült eppen arrafele jar es lelök... szoval egyreszt a fantaziam, masreszt a teriszonyom miatt elegge be voltam tojva, viszont baratosnöm sztorija alapjan megnyugodtam: ö pl imad repülni, semmi baja magas helyeken, de ha a kötelen van es maszik... remeg mindene, es fel. persze maszik maszik tisztessegesen, de fel. nälam is forditva volt minden: siman nezegettem le husz meter magasbol, semmi gondom nem volt, persze egy tisztaszalkaizom ember (ö is christian, de egy masik :)) biztositott lent, ugyhogy nem feltem egyaltalan. helytalltam, elveztem, ket tura közül a masodikon sikerült teljesen felernem, az elsönel nem, mert (nem tudom magyar szakszoval) olyan volt a fal, ahol igazabol logtal es hätrafeje dölt az egesz tested, a következö fogashoz pedig nekem lehetetlen nagy lendületet kellett volna vennem... a masik harom ember persze 180-185 centi magasak, nekik sikerült, nekem 161-gyel sajna nem. de mäsodszorra beleadtam mindent. az izomlaz is kibirhato volt utana :)
- egyebek:
van uj autonk. van uj ruhasszekrenyünk, ami most nem megy a fal szinehez, ugyhogy vagy foliazunk vagy festünk. megneztük a karib-tenger kalozait, ami nem tetszett :S elvileg holnap kapom az elsö fizumat :D
es van uj, juniusi, reszmunkaidös beosztasom, ami nagyon oke es vegre egyenesbe hozom minden lemaradasomat, a blogolas is visszater a regi kerekvagasba :)
ja, es juniusban härom ünnepnap van itt, az elsö ma, ugyhogy mär megneztem ezt a neten:

most pedig olvasni fogok... vegre :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése