2011. december 28., szerda

HU

a hazaut a railjeten mindig vicces, mert nem eleg, hogy az utasok fele magyar, altalaban a service team is kis hazank fiaibol tevödik össze. lanyaibol. akik egyreszt a kis kajas-kaves kocsival flangalnak a sorok közt es lesik szavainkat, masreszt lehet hozzajuk fordulni az etkezökocsiban különfele kivansagokkal. az enyem egy sajtos szendvics es egy asvanyviz volt.
még örültem is annak, hogy vegre magyar hangot hallok, a ket csajszi a pult mögött szimpatikus is volt. egeszen addig, mig kinyitottak a szajukat. akkor aztan elkezdtem szegyellni magam. egyszerüen botranyosan viselkedtek: csak a legszüksegesebbet voltak hajlandoak nemetül mondani, egymas között csakis magyarul beszeltek, olyan paraszt stilusban es annyira hangosan, hogy ütögette a biztositekot nalam. viszont teljesen feladtam az egeszet akkor, amikor elkezdték ocsarolni az osztrak utasokat a hatuk mögött ugy, hogy azok hallotavolsagon belül voltak... egy pelda:
- legyszi vidd mär ki a vizet annak az osztraknak a neger mellett. annak a ritka csunyanak bal oldalt!
vagy:
- na bazdmeg, mar megint ki kell vinnem valamit az elsö osztalyra, a gazdagoknak...
stb...
nem mondom, hogy minden osztrak erti a magyart, de siman elöfordalhat, hogy az az osztraknak velt utas felig magyar, es jogosan viszkethet a tenyere, ha ilyet hall. nekem kivülallokent egyreszt egett a fejem, masreszt nem voltam kepes tovabb hallgatni az ocsarolast, parasztkodast, es szegyelltem magam a csajok helyett is :(
persze nem vartam meg a szendvicset, hanem kihalasztam a taskambol a mezeskalacsot es elmajszoltam inkabb azt...

vegül tuleltem az utat, megerkeztem pestre, talalkoztam katival...
aztan elindultam a szülöi hazba, ahol palacsinta vart...
es feldiszitett karacsonyfa...
es aranyos diszek...
es valodi karacsonyi hangulat...
es teknösök...
es maszat... (aki nem ismert meg... 8 honap sajnos az ö memoriajanak is betett, jol ram morgott, de aztan lekenyereztem a fentebb lathato palacsintaval, aztan maris jobban kedvelt)
es kellett a gyakornok kislanynak keszitenem egy fotot, hogy bebizonyitsam, magyarorszagon tenyleg nincsenek hegyek, csak siksag es viztorony. tehat vonatablakbol siksag es tavolban viztorony...
masodik ünnepen pedig vissza kellett indulnom, 13 ora ut vart ram...
karacsony leven az ember amugy is igyekszik kicsit jobban odafigyelni a masikra, tehat amikor egy hajlektalan jött a kis ujsagjaval, el sem kellett kezdenie a szöveget, mar nyitottam is a penztarcamat. kikerestem minden magyar maradek fempenzt, kb 4-500 ft-ot es a kezebe nyomtam. szegenyem a halalkodas közepette nem gyözte törölgetni a könnyeit, es jol megaldott a következö evre. bar nem volt ven ciganyasszony, akiknek az ujevi aldasa sokat nyom a latban, rossz neven azert nem vettem... :)
jotett helyebe jot varj...

4 megjegyzés:

  1. különösen szép a kutyás kép - az új vakuval készült? :)

    VálaszTörlés
  2. mikor lesznek végre kisteknősök???

    VálaszTörlés
  3. Jánosom: a vakut meg nem tudom kezelni :) vaku es allvany nelkül keszült, ahhoz kepest eleg jo lett. vagy csak szepre manipulaltam utolag... khmm... :)
    M: nincs hova tojäst rakniuk, ugy eleg nehez... :) meg büdösödnek nagyon hamar, ugyhogy eppen azon vagyunk, hogy valami allatkertnek el kellene ajandekozni öket, de meg megprobalok elötte egy szüröt, hatha segit... nem olyan könnyü a lelkemnek, de hat tesomat se szivathatom a vegtelensegig szegenyekkel :( meglatjuk...
    vagy ha kell floranak, odaadjuk szivesen :D

    VálaszTörlés