2011. április 29., péntek

hárdvörk 2. - munkaidő

amikor elöször behivtak, es elbeszelgettünk, hogy ki hogyan is kepzeli ezt a munkälkodosdit, nagy megkönnyebülesemre egyböl a felnapos munkät ajänlottäk fel. husz-huszonöt ora egy heten. tökeletes.
egyreszt (szerencsere) nem vagyok räszorulva a heti 40-50-60 orara.
mäsreszt van egy kenyszerkepzetes pasim, aki - amiota ismerem - mindig azzal jön, hogy "majd ha elkezded a munkät, nekünk ugyis annyi, mert nem lesz idönk egymäsra". nos, ez a kijelentest szerintem er egy pofont, de ez most nem fontos... a tarsadalom nagyreszt heti negyven oraban dolgozo emberekböl all, akik eleg gyakran pärt is alkotnak, es näluk is müködik a dolog... teny, hogy biztosan falat kaparva värjäk a nyarat, meg a megerdemelt ket het szabit, föleg, ha sikerül egyszerre kivenniük, na de nehogy mär egy kapcsolat ezen muljon... mindenesetre en egyelöre boldog vagyok a reszmunkaidövel, el kell kezdeni valahol, es amugy is annyi mindent csinalunk, hogy örülök majd, ha mindent el tudok intezni, amit eddig sikerült: lehessen enni a wc-kagylobol, ne älljon halomban a mosatlan, legyenek meglepiprogramok, tudjak neha christiannal elutazni valahova, ha dolgozni megy, valamint a kochstudiot es a szivem csücsket (kulter.hu) is teljes mellbedobässal akarom folytatni stb, stb...
a majus eleg huzosnak tünik, ma megcsinaltuk a beosztast, ami pofonegyszerü es heti negyven oras: hetköznapokon kilenctöl delig es kettötöl hatig, szombaton pedig kilenctöl egyig.
ez csak a mäjus lesz, hogy belejöjjek mindenbe, aztan juniustol visszaveszünk, es a megbeszelt husz-husznöt ora lep eletbe hetente.
es mi a pozitivum a mäjusban?
hogy a ketoras ebedszünetben kiralykisasszony modjara (ahogy eddig is tettem) elfogyaszthatom a mennyei etkeket, amiket kenyszerkepzetes elettarsam faradsagos munkaval elkeszit, es pontban negyed egykor, mire hazaerek, frissen tesz az asztalra :D
ez is er egy pofont, ugye? :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése