2010. szeptember 4., szombat

katalógusfétis

mar kicsi koromban is imadtam lapozgatni a katalogusokat. a varronönknek volt valami nemet vagy osztrak rokona, nem emlekszem pontosan, es mindig tölük lehetett venni otto, quelle, meg egyeb divatkatalogusokat, amik persze lejartak mar, meg hogyan is rendelhettem volna belölük kisiskolaskent... viszont azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy a ruhadarabok német elnevezeseit sajatitottam el elöször, es mar nyolc evesen tisztaban voltam azzal, h mi a különbseg a parka, a jacke, a gehrock es a mantel között. kepes voltam orakig nezegetni ezeket a lapokat, almodozni, hogy mi lenne, ha nyernek a lotton, miket rendelnek a gyerekreszlegröl, es majd ha nagy leszek, akkor mennyire mini szoknyakat, necc harisnyakat, tüsarku topanokat es hozzajuk illö taska-ekszer kombinaciokat fogok hordani.
a katalogusok iranti vonzalmam mit sem valtozott, mondjuk mar inkabb a mango meg a zara erdekel, es nem kifejezetten az otto, szoval kepzelhetitek, hogy mennyire boldog voltam tegnap, mikor az alabbi törtenet esett meg velünk: uj kanapet szerettünk volna venni, de vegül nem lett belöle semmi, mert vagy elkepesztöen csillagaszati aruk volt, viszont ha az ar megfelelö volt, akkor a szin vagy az anyag nem passzolt. salzburgban betertünk szinte az összes nagyobb designer boltba is, miert is ne? szemet legeltetni, belehuppanni a börfotelekbe, nincs is abban semmi rossz. aztan az egyik helyen a csajszinak szerintem tul sok dolga nem akadt azon kivül, hogy bennünket potencialis vevökent kezeljen, de miutan nem bolintottunk ra egyik überfasza es überdraga darabra sem, örömmel vonult el a raktarba, hogy hozzon par katalogust, amit majd otthon atnyalazhatunk, hatha talalunk megis valamit, amiröl majd kerhetünk arajanlatot, es irulva-pirulva törölhetjük ki az emailek közül a valaszt, különben minden egyes alkalommal, amikor rapillantunk az összegre, komolyan elgondolkodunk, hogy maszkot huzunk es irany az elsö bank.
hat ezeket a fullosra deizajnolt katalogusokat lapozgatom orak ota, persze a klasszikus darabok mellett sok beteg darabot is talaltam, ugyhogy azok jönnek most, a teljesseg igenye nelkül:
nem emlekszem mar a hivatalos nevere, nekem csak smarties sofa marad
melyik gyerek ne akarna ilyen rajzasztalt?
ha nem is kenyelmes, de legalabb esztetikus
ez sztem a legbetegebb: regi ruhakbol összetakolt fotel

nyeregbarszek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése