2010. november 10., szerda

divatozunk,...


... és ez még egészséges is!
előkotortuk a turmixgépet a feledés gyomrából, vettünk egy csomó narancsot, almát, banánt, kiwit, és reggelente mehet a smoothie gyártás.
A smoothie feltalálója, Stephen Kuhnau az 1960-as évek Amerikájában tejes turmixot (milkshake) szolgált fel egy vendéglőben, de ő maga nem ihatott belőle a tejérzékenysége és az egyéb allergiái miatt. Ugyanakkor az alacsony vércukorszintjétől is szenvedett, azaz gyakori cukorutánpótlásra volt szüksége a szervezetének az állandó munkavégzéshez. Így saját szükségletére feltalálta a tejmentes gyümölcsital-keveréket, illetve ennek forgalmazására a Smoothie King franchise hálózatot.
A szokásos smoothie pürévé turmixolt banánból, rostos narancsléből és esetleg szamócaléből, a helyszínen, a fogyasztó szeme láttára készült keverék, amelyet jégkockákra öntenek, és szívószállal szürcsölgetnek a sétálásra is alkalmas zárt pohárból. A héjon, a magvakon és a kocsányon kívül minden belekerül a gyümölcsből és a zöldségből, tehát nem csak a kifacsart lé. A neve a tökéletesen simára turmixolt keverékre utal, amely tejtermékek nélkül is krémes.
A smoothie a dietetikusok szerint is nagyon egészséges, magas a rosttartalma, gazdag vitaminokban és antioxidánsokban. Az egyéni keverés miatt szinte mindenki fogyaszthatja. Nagyon ajánlott az otthoni keverés is, a smoothie az ideális reggeli ébresztő ital. A napi ötször ajánlott zöldség-gyümölcs adagból kettőt helyettesíthet. (Forrás)
szóval mindent jól csináltunk :) mi mondjuk a frissen facsart narancslevet és a szezonális, vagy éppen kapható gyümölcsöt a jégkockákkal együtt turmixoljuk össze, így a végén nem marad ízetlen, jeges víz a pohárban, hanem egy krémes, hideg, friss, szürcsölnivaló vitaminbombát kapunk, ami végre megoldást jelent a reggeli kenyérhabzsolhatnékomra: eltelít, felpattannak tőle a szemeim és indulhat a nap. finya :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése