2010. november 21., vasárnap

Ivanišević - Muster 6-4, 7-5

Goran Ivanišević

Kor: 39
Nemzetiség: horvát
Magasság: 193 cm
Kéz: bal, kétkezes fonák
Profivá válás: 1988
Visszavonult: 2004
Világranglista legjobb helyezés: 2. (1994. július 4.)
2001-ben három elveszített wimbledoni döntő után (1992, 1994, 1998) ő lett az eddigi egyetlen teniszező, aki szabadkártyásként nyert Wimbledonban. Ekkor 125. volt a világranglistán, és egy hosszú sérülésből tért vissza, legtöbben már leírták, és kezdett úgy bevonulni a köztudatba, mint a legjobb teniszező, aki soha sem nyert Grand Slam-tornát. Ivanišević szervája volt a tenisztörténelem egyik legjobbja, ő tartja az egy évben adogatott legtöbb ász rekordját: 1996-ban 1477-et ütött. A nagyobb sikerek elérésében legtöbbször a heves vérmérsékletéből származó mentális kiegyensúlyozatlansága gátolta meg.

Thomas Muster

Kor: 43
Nemzetiség: osztrák
Magasság: 180 cm
Kéz: bal
Profivá válás: 1985
Visszavonult: 1999
Világranglista legjobb helyezés: 1. (1996. február 12.)
Ő az egyik legellentmondásosabb világelső, mert pontjainak nagy részét salakon szerezte, a többi borításon messze nem volt ilyen meggyőző (Wimbledonban még meccset sem tudott nyerni). Visszavonulását hivatalosan sosem jelentette be, így nem lepett meg senkit a hír, amikor idén több versenyen is bejelentette részvételi szándékát.

Szombaton rendezték meg Salzburgban a "Legendák Meccse" néven futó párbajt, ahol a két öreg egymásnak eshetett és show-teniszt játszhatott igazi tét nélkül. Láthatóan Ivanišević élvezte jobban a játékot, a mókamester szerepe is rá jutott, Muster véleményem szerint túl komolyan vette az egészet, nem tudott igazán leereszteni, mintha a bizonyítási kényszer végig ott lebegett volna a feje felett: én bizony vissza akarok térni 43 évesen, ide figyeljetek, nem vagyok én még túl öreg! Végül a horvát nyert lazán, jó néhány labdát elajándékozva a bohóckodás miatt, de aztán minden necces helyzetben ütött egy ászt, és kétség sem fért hozzá, hogy övé lesz a meccs.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése