2010. november 19., péntek

egy nyugati keleten

aZuram romániában járt. sok élménnyel gazdagodott, lássuk csak:
- az alföldnek tényleg van varázsa, szép a naplemente.
- megvilásgosodott, hogy a víztározó gömbök minden falu határában nem azért vannak, mert spórolunk az ínséges napokra, hanem mert különben nincs nyomás, és várhatunk örökké, hogy folyjon valami a csapból. a hegyek miatt errefele ugyebár az ilyen építmények ismeretlenek.
- vannak "cecénél" sokkal hosszabb helységnevek is, mint például tattabánja, miszkolc, debrecsen, moszonmadjaróvar (már majdnem mogyoróvaj...) és társai, aztán benyögtem neki a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért-et, és rögtön csend lett.
- az autópályák magyarországon szuper állapotban vannak, és sehol egy rendőr.
- mennyire veszélyes, hogy éjszaka lovaskocsik, meg ökörfogatok járnak az utakon kivilágítatlanul, és ez hogy lehet, nincs autójuk? nincs... és azért nincsenek talán kivilágítva, mert ott az autó a kuriózum, és a lovaskocsi a megszokott. sztem... :)
összességében nagyon tetszett neki minden, vissza is menne, mert magyarországból túl sokat nem látott, szóval majd tavasszal felkötöm a gatyámat és megtervezek egy kiruccanást a madjarok közé, csattogtathat az ostorral, nyelheti a pálinkát meg a túrós csuszát, és visszafogottan, de megcsodálhatja a világhíres, szép, magyar lányokat.

2 megjegyzés: