2009. május 13., szerda

kommunikáció szakdolgozat értékelések

konzulens, 100/89 pont
a vizsgált téma a médiapolitika és a médiagazdaság legaktuálisabb kérdései közé tartozik, a szerző megállapításainak figyelmen kívül hagyása a digitális átállás egészének kudarcához vezethet. a dolgozat összességében kiváló összefoglalása a digitális átállás problémáinak, eredményei jól hasznosíthatók a médiapoltikai döntéshozatalban.
opponens, 100/72 pont
a dolgozat nem néz szembe azzal a ténnyel, hogy a földi műsorszórás digitális átállása csak a lakosság kisebb (és csökkenő) hányadát, jelenleg kb. 25%, érinti egyáltalán, mivel a többiek kábelen és műholdon kapják műsoraikat. ugyanakkor ez a hányad jellegzetes társadalmi mutatókkal írható le, gyakran szegények, idősek, kistelepülésiek.
teljesen kiakadtam. szóval aki szegény, idős, ne adj isten kistelepülési, az már nem is ember? figyelmen kívül lehet hagyni? "csak" 25 %? milyen hozzáállás ez?
ha jól emlékszem, ezzel a tényezővel "csak" egy külön fejezet foglalkozik a dolgozatomban, úgyhogy egyáltalán nem hagytam figyelmen kívül, sőt, éppen az ilyen beszűkült gondolkodású, bíráló-féle emberek miatt kell nagy hangsúlyt fektetni a hátrányos helyzetűekre és az idősekre, akiket egyesek simán a szőnyeg alá szeretnének söpörni. számtalan szakirodalom foglalkozik a megoldatlan problémával, hogy hogyan is lehetne elérni, hogy ezek a rétegek ne szoruljanak ki a digitális átállás nyújtotta előnyökből, és ne süllyedjenek le egy tudatlan, az információáramlásból kiszorított szintre. úgyhogy nem a levegőbe beszélek...
jún. 2. reggel 8 óra. találkozunk, kedves bíráló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése