2010. június 10., csütörtök

az év vicce (6. nap)

es reggel vala a hatodik napon, es nem vala áram....
meg sem lepödtünk vala :)
inkabb nyakunkba vettük az aszfaltot es megtekintettük a maradek nevezetesseget, peldaul az ösi varosfal maradvanyait:
a varos florajat:

aztan mivel csöpögni kezdett az esö (igen, jol olvastatok), lebattyogtunk a kikötöbe, hatha akad szamunkra az elözö nap felfedezett egysegben egy kis harapnivalo. akadt. ja, de elötte vegre kiderült, hogy mi is a hely neve:

görög sali, a sziget sajat, szemcses sajtjaval:
husgombocok paradicsomszoszban (en nem tudom, mit tesznek a paradicsomszoszba, de valami isteni ize van), es fetas-spenotos golyobisok:
na es ekkor "el lettem veszve". mivel mar nagyon erösen fujt a szel es vihar keszülödött, szepen szallingoztak befele a tengerröl a "kalozok". a szep görög halaszok, tengereszek, hobbihajosok. többek közt egy testverharmas, amelynek közepsö tagja, mario rögtön levett a labamrol :D hat nem szep? :D a napbarnitott bör nem eleg jo kifejezes. a vilagito kek szem sem. es a majdnem tisztes, öszes halantek sem. egyszerüen csak szep volt.
elkezdett esni, ugyhogy beültünk a fedett reszre, a harom testver köze. persze kiralyul beszeltek angolul, ugyhogy rögtön beszedbe is elegyedtünk velük, nagy örömömre :)
egyikük, a legidösebb, eltünk egy fel orara, majd megmosakodva, tiszta ruhaban tert vissza. megkerdeztük, hogy mit dolgozik. äääää, munkanelküli, hat nem hallottuk, hogy milyen gondok vannak görögorszagban, es hogy az eu-tagallamok szep summat dobnak össze az orszag megmentesere? dehogynem hallottuk, többek közt ausztria is adakozni fog. de hat ugy megis, mitöl volt olyan mocskos a keze, valamit csak dolgozott a nap folyaman? äääää, dehogy, de reggelente, mikor felkelnek, beleforgatjak olajba a mancsaikat es összekenik a ruhajukat, ha netan merkel asszonysag (a szinten sokat adakozo nemet allam feje) erre tevedne, nehogy mar azt higgye, hogy csak a napot lopjak.....
hat fel oraig ezen röhögtünk. lehet, hogy igy olvasva nem nagy szam, de abban a szituban allati nagyot ütött :D
aztan jött a szieszta es bucsut intettünk az octopus-fänak. es sajnos marionak is :)
kesö este meg meglatogattunk egy ettermet a mylopotas strandnal, ahol laktunk, hogy egyek meg egy kis tenger gyümölcseit, most epp kagylot, spagettivel.
az etterem közvetlenül a parton volt:
majdnem ettem octopust, de aztan meggondoltam magam (par oraval kesöbb mar a tüzhelyen pirultak a kis dögök, es vartak, hogy valaki lenyelje öket):
hat ezt meg muszaj megmutatnom, a kis kübli, amiben a bort kaptuk. muhhahhhhaa!!!



joejt!!!

folyt. köv.

1 megjegyzés: