2010. június 9., szerda

szigetelés (5. nap)

egy mikieger nagysagu szigetet, mint amilyen ios is, nem nehez egy nap alatt bejarni. föleg, hogy ket eve aszfaltut vezet minden nevezetes strandra. tehaaaaat, autoberles, bepattanas, tüzö nap ellen törölközöbe bugyolalas es irany a kavicsos strand:


a kalozhajos kikötö:
homerosz sirhelye:
szep idöben latszik a szomszedos sziget is:
neraki strand:
az aszfaltot nem csak mi preferaltuk:
ehhez a sajtgyarhoz tartottak a negylabuak, hogy tejet adjanak:
a viztarozo, ami soha nincs elegge tele:
monostor az isten hata mögött:
manganari strand:
meg egyszer muszaka, meg finomabban elkeszitve, görög salata es fött bab paradicsommartasban (görög parasztkaja, nagyon finom!!!):
rövid strandolas utan a nagy szel miatt nem lattuk ertelmet, hogy tovabb maradjunk, ugyhogy visszatertünk a kikötöbe, bamulni a hajokat, es beterni egy tengeresz kocsmaba:

jo kis vizespoharas feherbor (ez tenyleg finom volt, santoriniröl), es vegre egeszseges nassolnivalo:
apostolis (muhhahhhaaaaa, lanyok, nem nevetni hangosan, tenyleg igy hivtäk:)), a hely üzemeltetöje, aki csak a kepen nez ki brutal alkoholistanak, amugy iszonyat kedves, perfekt angollal, angol feleseggel, negy gyerekkel, tuti autentikus görög konyhaval, miattunk meghosszabbitott nyitvatartassal, es jo nehany varosbeli, magat igenyesnek mondo helyet megszegyenitö, tiszta mellekhelyiseggel:
ja, es hazimacskaval:
es egy hatalmas faval, ami a "kerthelyiseg" asztalait vedi a tüzö naptol, es ugy nez ki, mint egy... (najo, hagyjuk, erre aznap mi sem gondoltunk, de idövel minden kiderül):
ez elegge egyertelmü:
megint malmok, nemelyik restauralva, nemelyik romosan:
szabadteri szinpad (odysseus elitis theatre), amiröl azt hittük, hogy csak ugy probal funkcionalni, mint egy eredeti görög szinpad, de majd mi leteszteljük:
leteszteltük. mivel homeroszt nem tudok fejböl idezni, csak eccpecckimeheccc-re futotta, de suttogva szavaltam, es christian mindent tisztan hallott a legfelsö sorban. aztan en is kiprobaltam a hallgatozast, es tenyleg..... kristalytiszta hangzas, na meg melle a kilatas. nem voltak soha hülyek ezek a görögök:
persze itt sem minden pompa es csillogas:
a nyaklancszerü füzer, amivel csattognak az öregek, egy teraszrol, sunyiban, maganszferat sertve, de megörökitve:
es a hatalmas "szallitoautok", amivel szigetszerte közlekednek:

totalis kitikkadas, a sziget nevezetessegeinek kilencven szazaleka kipipalva, hamlo orr, ragacsos bör, ugyhogy irany haza tengermorajlast hallgatni :)

folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése