2010. december 4., szombat

Bécsi kötelezők X. - Természettörténeti múzeum... vagy várjunk csak...

A múzeumnegyedben tuti mindenki talál magának valami érdekeset, ha egy kis kultúrálódásra vágyik, pl.: van Modern Múzeum, Gyerekmúzeum (nem gyerekekkel, hanem gyerekeknek), Dohánymúzeum, Építészeti Múzeum, blaaaaablaaaaaaaaa.
Mi a természettörténeti mellett voksoltunk, mert úgy gondoltuk, ha maga a állandó kiállítás nem is annyira magával ragadó, az időszaki kiállítások majd jók lesznek. Ez így is lett.
Nagyon dicséretes, hogy mennyi kavics, meteor, meg dög van a múzeumban, de azert a 423. fajta kőzet és a 29. fajta madártojás után annyira már nem tudja az embert lekötni a móka.
Sebaj, megnézhetjük viszont eredetiben a több mint húszezer éves willendorfi vénuszt. Én ettől teljesen padlót fogtam, hiszen csak a töri-, meg rajzkönyvekben láttam eddig. (A fotó "csodás" lett, mert egy elsötétített kamrában van a csajszi, plusz üvegbúra mögött, aztán próbáld meg kijátszani a biztonsági emberkét és közben vakuzz is...)

A másik időszaki kiállítás az állati testeket mutatja be, szépen lecsupaszítva, preparálva, izomig, ínig, erekig behatóan. A végén azért van egy ember is, bár aki anno már látta a budapesti BODIES kiállítást Von Hagens-től, az már semmin sem fog meglepődni. A kiállítás március 7-ig még látogatható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése