2010. december 4., szombat

Bécsi kötelezők XI. - Pedro´s

Szerdán elindultunk haza, de akkora hó esett, hogy 90 perc alatt jutottunk ki a belvárosból, és úgy döntöttünk, hogy inkább megszállunk Bécs mellett, és másnap utazunk tovább. Szóval irány Kasten, Pedro giccsvilága.
Ez most nagyon negatívan hangzik, de a hotel annyira giccs, hogy szinte már szép. Meg kell jegyezni, hogy a célcsoport nem a huszon-, inkább a hatvan-, hetvenéves korosztály. Ennek ellenére igazából annyit mondhatok a helyre, hogy FLESS :)
Végigzongoráztuk a kihagyhatatlan részleteket, íme:
- Pedro előételes kocsija.
11 féle falatka, a libamájtól kezdve a tojássalátán keresztül a lazacig, a saláták persze totál nyomósak, majonézesek, úgyhogy már a kocsiról válogatva felkészülhet az ember, hogy főételt tuti nem fog rendelni... VISZONT a marhahússaláta enyhén szólva is kurvafinom!!! Azt most ne ragozzuk, hogy mire kimondtam volna, hogy a zellert annyira nem csípem, az is a tányéromon landolt, de fő az egészség alapon azt is lenyomtam, és még mindig élek. Amúgy a környéken iszonyat sikere van ennek a kocsinak, neten is meg lehet rendelni, és szombat délutánonként ilyen "kocsis rendezvények" vannak a hotelben, amikor befizeted a kis euroidat, és degeszre zabálhatod magad a mindenféle jóval... Hogy mik vannak... (Van amúgy édességes kocsi is, azt nem próbáltuk, mert volt ennél jobb, lásd köv. pont.)


- Crema Catalana (és nem Crème brûlée!!!)
A katalán krém abban különbözik a Crème brûlée-től (az én nyomozásom szerint), hogy nem vízfürdőben készül, tejjel keverik és nem tejszínnel, de a legfontosabb: nem a modern módon, azzal a kis égetőpisztollyal karamellizálják a cukrot a krémre, hanem a vendég szeme láttára, a kis kerámia edénynek megfelelő nagyságú forró vassal érintik a cukrot, ami azonnal karamellizálódik. Nagyon látványos, mi tagadás, finom is. (A giccshez hozzátartozik, hogy mindezeket gyertyafényben, a kandalló mellett szervírozták, muhhahhaaaa, és az is, hogy... na de ez már annyira perverz, hogy le se írom, na jó, mégis: Christian itt házasodott... Tripla muhhahhaaa :))

- Spanyol csokikülönlegességek boltja. Oriol Balaguer Barcelonából. Nem vettünk, de biztos finom, ehhez Mary tudna hozzászólni... :) Emellett lehet venni házilag készült gyümölcsvodkát is, hát nekem a gimis évekből ezzel kapcsolatban elég gyomorforgató élményeim vannak, úgyhogy hagyjuk is. Kóstoltam, mosolyogtam, üveggel nem vettünk :)


- Reggeli a télikertben. Ehhez már tényleg nem fűzök semmit :) Az egész épület amúgy csodaszép, hatalmas parkkal, régen ugyanis minden a bécsi betegbiztosítóé volt, vagy valami ilyesmi, és a beteg emberkék mindenféle gyógykúrákra jártak ide, aztán Pedro megszerezte az egységet, és jól felvirágoztatta. Hatalmas terasz és kastélypark is tartozik a helyhez, és az öreg papika igazán megtesz mindent, hogy vonzza a népet, még helikopter-leszállópályát is építtetett a közelmúltban, lakodalmakat is gyakran rendeznek itt, a céges meetingeknek pedig se szeri, se száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése