2010. március 19., péntek

meddig tudtok számolni?

en a szerencses tizenharomig jutottam, aztan meguntam, es nem folytattam tovabb. es hogy mit szamoltam ilyen "lelkesen"? az alagutakat steiermarkban, ugyanis szerdan ott jartunk. ember tervez, ugyebar... nem nagyon kellett volna, ugyanis semmi nem jött össze, amit szerettünk volna, igy mar aznap hazajöttünk, kocsikazva nyolcszaz kilometert...
a lenyeg, hogy megint üzlet miatt utaztunk, sajnos egyiket sem sikerült nyelbe ütni, de ez nem is tema, majd lesz uj lehetöseg. viszont mar az odaut is viccesre sikerült, hiszen kedd esti indulast terveztünk, es egy megallot salzburgban, de olyan tragya idö volt, hogy nem volt kedvünk elindulni, igy maradt a szerdai koran keles. eleg jol haladtunk, igy volt idönk megallni reggelezni is, aztan pedig jöttek az alagutak... ketszaz meter hosszu, negyszaz meter, egy kilometer, nyolcszaz meter, haromszaz meter, ket kilometer... szoval ne nagyon kerdezösködjetek, hogy mit lattam steiermarkbol... alagutakat... huhhh, nem hangzik tul izgalmasan :)
az elsö celallomason aztan eleg volt annyi, hogy leparkoltunk, a közelgö valasztasok miatt kampanyolo kommunista part egyböl betalalt, es feher szegfüvel (miert is nem vörössel, ezt nem ertettem...) probaltak ravenni arra, hogy rajuk voksoljak, a lelkes toborzasban az sem vetette vissza öket, hogy közöltem, egyreszt nem a környeken lakom, masreszt nem is vagyok osztrak.
a tervek szerint lent aludtunk volna valahol, attol függöen, hogy masnapra hol sikerül idöpontokat egyeztetni üzleti celbol. az egyik lehetöseg ez a hely volt, de vegül ugy döntöttünk, hogy csak egy ebedet eszünk, es tovabballunk. a kaja nagyon finom volt, es az etterem szemlelete is szimpatikus: steier alapanyagokbol, ideny szerint allitjak össze az etlapot, sok mindent hazilag keszitenek (peksütemenyek, lekvarok, alkoholos italok, es ezeket meg is lehet vasarolni elvitelre). na de ugyebar megsem maradtunk ott aludni, elindultunk a következö targyalasra, aztan mivel semmi hivatalos teendö nem akadt utana, gondoltuk, kirandulunk egyet, es egy, a konyhajarol hires fogadoban vacsorazunk, majd a közelben keresünk szallast.
ehhez kepest a következök törtentek:
-a biztonsag kedvvert odatelefonaltunk, hogy asztalt foglalunk, kiderült, hogy szerdan zarva vannak. nos, a semmiert akkor megsem megyünk az emlitett "istenhatamöge", iktassunk be meg egy üzletet, csak vakon.
- a hely amit kerestünk, nagyon nem ott volt, ahol lennie kellett volna, es amugy sem volt telefonon senki elerhetö.
- egyeb mas emberke sem volt elerhetö, igy masnapra nem akadt teendö, tehat kitalaltuk, hogy akkor legalabb salzburgig elutazunk, es ott alszunk, meg talalkozunk egy reg nem latott ismerössel, es beugrunk a "magyar fanatikus" barba.
- telefon: a bar szerdan zarva.
- telefon2: a reg nem latott ismerös beteg, nincs igazan latogathato allapotban.
- oke, akkor megsem salzburg, hanem elmegyünk megint az erlhof-ba (zell am see), ahol mar egyszer ebedeltünk, de most vacsora lesz, es ott is alszunk. biztonsag kedveert telefon: szerdan zarva vannak. meg sem lepödtünk. :)
- oke, akkor megis salzburg, es ott alszunk, na de jozan paraszti esszel belegondoltunk, minek maradjunk ott, amikor a barat nem elerhetö, a kedvenc bar zarva, es oke, hogy van a varosban böven szorakozasi lehetöseg, de valojaban kufstein csak egy ora kocsival, akar mar haza is mehetnenk...
- igy is lett, szoval a többnaposra tervezett steier kirandulas helyett egy nap alatt nyolcszaz kilometert utaztunk, steiermarkbol sok szep alagutat lattam, mast nem nagyon, pech-sorozatban volt reszünk, igenyes vacsora helyett a mekiben ettünk, VISZONT eddig meg soha nem nevettünk ennyit a szerencsetlenkedesünkön, ugyhogy a jo kedv miatt mindenkeppen megerte :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése