2010. március 23., kedd

olvasok

mert vegre van kedvem, idöm, energiam.
a szakdolgozatiras utan nem akartam egy könyvet sem a közelemben latni. huha, az mar egy eve volt, hogy repül az idö... aztan a munka miatt se idöm, se energiam nem volt a betüfaláshoz, de vegre minden klappol. ideiglenes naplopokent elvezem, hogy azt olvasok, amihez kedvem van, es idöt is tudok ra szakitani. energia? most, hogy itt van a tavasz, kicsattanok :)
szoval ilyesmikkel tengetem szabad perceimet:


ez a könyv vezet pillanatnyilag minden bestseller listat a környeken, szoval "kenytelen" vagyok nekiallni. mar itt hever mellettem az asztalon, csak a folyoiratok kivegzesere var, aztan bele is vagok:

suter sväjci iro es forgatokönyvíró, regenyei nemzetközi sikernek örvendenek, nem is csodalom, hogy van miböl temat meritenie, hiszen spanyolorszag es guatemala az otthona. egyik gyatrabb hely, mint a masik :)
a regeny föhöse egy menekült, aki kisegitökent dolgozik zürichben egy csillagos etteremben, sajat nivoja alatt, hiszen eredetileg kiemelkedö tehetsegü szakacs. sri lankän tanulta a mesterseget a nagynenjetöl, különös figyelmet forditva az afrodiziakus konyha elemeire. latott mar jobb napokat is, de ez nem eleg, elbocsatjak a munkahelyeröl. kolleganöje batoritasara különleges üzletbe kezd, szerelmi menüket allit össze. eleinte szerelmes paroknak föz, akiket egy szexualterapeuta közvetit hozza, de a "love food" olyan nagy sikert arat, hogy ujabb területtel bövül az erdeklödök szama: politikusok, üzletemberek erdeklödnek a szakacs tevekenysege irant, ami sok veszellyel fenyeget, de a szakacsnak csak az lebeg a szemei elött, hogy sri lankan elö csaladjat anyagilag tamogatni tudja...
en is csak ennyit tudok a könyvröl egyelöre, meglatjuk, valoban olyan lebilincselö-e, mint amilyen a visszhangja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése