2009. augusztus 11., kedd

haus der natur

ellátogattunk a természet házába salzburg-ban. gondoltuk nagy naivan, másfél óra elég lesz az egész épületre. frászt. fél nap sem elég. főleg úgy, hogy a két lurkó, akikkel voltunk leragadt a dinoknál. se előre, se hátra, csak körbe-körbe a dinoknál... szóval én le is szakadtam a kis csapattól és egyedül indultam útnak, de így is csak körbeszaladás lett az alapos megtekintés helyett. nem jutott idő egy egész szárnyra, ami szerintem a legérdekesebb lett volna, na de sebaj, majd legközelebb.
5 szintes az épület, a fő szárnyon rohantam végig, a science building melléképület kimaradt, az "csak" 3 szintes, és az energiától elkezdve a matematikán keresztül az emberi testig sok-sok érdekes bemutatót lehet megtekinteni. gondolom én...
a főépület földszintjén van az említett dinos terem, csak azért sem teszek fel képet, inkább a kicsiknek érdekes a mozgó t-rex, nem egy felnőttnek.
az akváriumról néhány fotó:


földtan, kőzetek:

európa állatvilága, ízelítő:


terrárium:
távoli kultúrák ünnepi maszkjai:
mítoszok és mesevilág:
egzotikus ékszerek, használati tárgyak és a nyílméreg előállítása:


az emberi test. most csak az épp aktuális témáról egy kép:
egy kis állatvédelem:
háziállatok:
tengerek élővilága:
minden földrésznek külön nagyterem, ez a kép "afrikában" készült:
a világegyetem meghódítása:
fentieken kívül külön szekció foglalkozik tibettel, a salzach folyóval, a jégkorszakkal, a mélytengerekkel, a tavakkal és a rovarokkal, van biolabor a kutatgatáshoz, lehet mikroszkópban nézegetni mindent, amit csak érdemes, van állatetetés, naponta más dögökkel haraptathatjuk le az ujjacskáinkat, és jó pénzért minden szinten beülhetünk egy egységbe egy frissítőre. a neten kifejezetten gyerekeknek hirdetik a helyet, szerintem egy felnőtt is bőven talál érdekes látnivalót. csak kellő időt kell rá szánni.


más: a kis hölggyel jól megvagyunk, ma egyedül fürdettem, nem volt gond, csak a kiszállásnál, mivel hogy ő úgy döntött, a kádban tölti a maradék életét, én meg úgy, hogy menjünk már vacsorázni, különben belefordulok mellé fejjel a kádba és fennakadnak a szemeim az éhségtől. ma már hozzáérhettem a babáihoz is, és magától mondta, hogy "kérem" és "köszönöm". bravoooo!!! :D

2 megjegyzés:

  1. ilyenkor észrevétlenül ki kell húzni a dugót a kádból, és egyszer csak elfogy a víz :)
    ...tapasztalat.... :)

    VálaszTörlés
  2. hehe, kathrin is ugyanezt mondta. csak nekem nincs ennyi logikám, de hát sosem arról voltam híres. mindig a nehezebb utat választom :D szóval legközelebb így lesz!

    VálaszTörlés